Stadion info

Craven Cottage,
Stevenage Road, Fulham
London SW6 6HH

Kapasitet
25.700

Banestørrelse
100 x 75 meter

REISEGUIDE

fh

Billetter: Etter nedrykket til Championship er det ikke like vanskelig med billetter. Til de fleste kampene vil man kunne kjøpe billetter direkte på fulhamfc.com.

Ankomst/Undergrunn: Nærmeste stasjon er Putney Bridge på den grønne District Line til Wimbledon. Det kan være noe vanskelig å skjønne hvordan systemet fungerer på Earl’s Court stasjonen hvor man i mange tilfeller skifter til Wimbledon-delen av District Line. Det kan derfor lønne seg å sette av litt ekstra tid – denne banen går med 5-10 minutters intervall hele dagen. På kampdager skal det uanset være enkelt å følge strømmen av supportere – se etter fargene! Når man forlater stasjonen Putney Bridge er det kun en utgang og man skal da bevege seg rett frem mot vest mot hovedgaten Putney High Street/Fulham High St. En krysser så den sterkt traffikerte veien som går over selve Putney broen, og skal da se en kirke samt det store hotellet Premier Inn på en 20 etasjer som ligger her. På kampdager går den alltid en strøm av supportere gjennom Bishop Park som man nå beveger seg i – mang en Fulham supporter har dette som oppladning før kampen – en vakrere adgang til en fotball stadion skal en lete lenge etter. Gjennom parken følger man turveier parallelt med Themsen. Avstanden fra Putney Stasjon til Craven Cottage er ca 15 min gange. Det skal ikke være vanskelig å se stadionlysene på lang avstand.

Info om stadion: Adresse: Craven Cottage Stevenage Road, Fulham London SW6 6HH Kapasitet: 25.700 Banestørrelse: 100 x 75 meter

Tribunene:

Hammersmith End er den gamle store ståtribunen mot vest. Dette er tribunen for hjemmesupportere. Som sittetribune rommer den nå 7769 mennesker og som før blir en nok våt i regnvær om en befinner seg på de første 10 radene. Her kommer en imidlertid som på de andre tribunene svært nær spillebanen, og den er en stor opplevelse å sitte rett bak mål og føle ballen suse i nettet. En bør være oppmerksom på at det er et par store støttepillarer for taket midt på tribunen som vil kunne medføre noe dårlig utsikt – dette blir en imidlertid gjort oppmerksom på ved billettkjøp, og medfører også en rabatt på 5-10 pund. Under tribunen finnes toaletter og mat/drikke servering.

Johnny Haynes Stand er den gamle flotte tribunen en i mange tilfeller entrer stadion igjennom. En fantastisk mursteinsfasade som er vernet gir et riktig historisk sus når en står utenfor Craven Cottage. Dette var før en kombinert sitte/stå tribune med gode gamle treseter! Det er i denne tribunen en finner kontorer for administrasjonen, billettkontor og Club Shop. Utenfor tribunen i Stevenage Road finner en alle mulige suvenir, pølse og bladselgere. Stevenage Road tribunen rommer nå 5889 mennesker. Kiosksalg og toaletter er inne i tribunen hvor en også kan se kampen på TV om man av en eller annen merkelig grunn skulle ha interesse av det.

Putney End er tribunen mot øst, og rommer i hovedsak nøytrale og bortelagets supportere. Denne tribunen var tidligere ikke overbygget, og jeg skal love deg at mang en bortesupporter har stått våt og kald her. Etter ombyggingen er det nå blitt en flott overbygget sittetribune som rommer 7281 supportere. En finner her også noen VIP og pressebokser i hjørene som er hengt opp under taket! Dette vil nok være den tribunen det er lettest å sikre seg billetter til.

Riverside Stand er tribunen det er gjort minst med rett og slett fordi dette er den nyeste tribunen som allerede var en sittetribune. Det er gjort noen oppdateringer på fasilitetene og den rommer nå 4689 supportere. Dette er tribunen benkene er plassert ved, så ønsker du å oppleve managerene på korthold er dette tribunen.

Toaletter: Herre og dametoaletter på alle tribunene – med mange tusen inne på tribunene må man regne med noe kø rett før kampstart og i pausen.

Stewards: Vakter finner du godt synlig over hele stadion i gule refleksjakker. De er behjelpelig med å besvare eventuelle spørsmål. Skulle de finne bortesupportere i hjemmeområdene så blir de kastet ut øyeblikkelig. De hjelper deg også med å finne riktig sitteplass – bare vis dem billetten.

Røyking: Hele stadion er røykfri.

Mat og drikke: En finner boder som selger mat og drikke på hver tribunedel. Kaffe, te, øl (selges kun før kampstart og i pausen!!), pølser, pai, snacks mm.

Club Shop: Club shoppen ligger i som en del av Johnny Haynes Stand i Stevenage Road Åpningstider: • Mandag – Lørdag 9am – 5pm • Søndag 11am – 4pm. På kampdager er butikken åpen ca 30 minutter etter kampslutt.

Billettkontor: Billettkontoret finnes også i Stevenage Road. På kampdager i helgene er det åpent fra klokken 9.30am. Da de fleste kampene blir utsolgt brukes billettkontoret mest til å hente ut billetter i dagene før kamp eller å kjøpe billetter til kamper lenger frem i tid.

Billettavhenting: Har en kjøpt billetter på forhånd og bedt om å plukke de opp før kampstart, så må de hentes fra Ticket Collection Booth utenfor Johnny Haynes Stand – eller på billett kontoret i dagene før kampen.

Stadions åpningstider: Stadion åpner 90 minutter før kampstart.

Informasjonsluke: En kan henvende seg til Ticket Collection Booth i Stevenage Road, ved Club Shop, for eventuelle spørsmål på kampdagen.

Puber rundt stadion: Jeg vil tro at mange er interessert i å få noen tips om lokale puber i området rundt stadion. En av de mest populære Fulham pubene er Golden Lion som ligger i Fulham High Street. Denne ligger 200 meter fra Putney Bridge stasjonen og har bla en veldig hyggelig beer garden. Det er veldig folksomt her på kampdager. Det er flere andre puber både før og etter Golden Lion i Fulham High Street – en rask opptelling gir meg 4 puber på under 50 meters avstand fra Golden Lion. Disse er alle full av supportere på kampdager. Velger man å gå over putney bridge finner man en annen hyggelig pub som heter whistle and flute på høyre side når man har kommet over broen. Kommer man fra Hammersmith siden ligger det også to hyggelige steder som er verdt å nevne. Crabtree har en flott hage og de bruker også å sette igang grillen på fineværsdager. Altid god stemning, og kan anbefales. Litt nærmere Hammersmith finner man puben Old Suffolk Punch som er min favoritt. Dette er en veldig hyggelig pub som også serverer veldig bra pub mat. Generelt vil vi anbefale at en setter av minst en time på en pub før og etter kampen – dette for å diskture kampen med de lokale og titte litt på oppsummeringen fra runden på TV. Garantert en hyggelig opplevelse etter en seier.

Hotell: Premier Inn ved Putney Bridge er et godt alternativ hvis man ønsker å bo nærme banen. Man har et godt utvalg av restauranter og puber i gangavstand fra hotellet. Det ligger også en god del hoteller ved Hammersmith eller Earls Court.